My Cart

Close

Duo: 'Shut your eyes and See' - ROTTERDAM

Duo: 'Shut your eyes and See' - ROTTERDAM

2 minute read

Exhibition Islam Bashirov & Alexander Koning

"Op zondag 30 juni werd in Kunstgalerie Art of Stream, Piekstraat 23b in Rotterdam speciale aandacht besteed aan twee bijzondere kunstenaars. ‘Islam en Koning’ is een dubbelexpositie waarbij Islam Abd-An-Nur-Kant uit Rotterdam, met als thema ‘Remastering. Visualisation en Ulysses’, en Alexander Koning uit Amsterdam, met als thema ‘The Unbearable Lightness of Painting’, hun krachten hebben gebundeld.

KRACHTIG WERK
Het werk waarmee zij naar buiten traden is, ondanks de littekens van hun bewogen leven, allerminst melancholisch of een reflectie van hun verleden. In plaats daarvan vieren ze de kleuren, de poëzie, de schoonheid, het moment en het leven. “Voorbij de tranen geloven we in de helende kracht van liefde en expressie.” benadrukken Islam en Alexander. “We zijn echte mannen die huilen met overgave, niet om wat we hebben verloren, maar om wat onze handen hebben mogen scheppen.”

ACHTERGRONDEN
Islam’s officiële achternaam is Bashirov. Hij is in 1967 in Grozny, Tsjetsjenië geboren en opgegroeid, arts van beroep en werkzaam als anesthesioloog. Het thema ‘Remastering. Visualisation en Ulysses’ is geïnspireerd door James Joyce, waarbij de kleuren van de presentatie van Ulysses elkaar chronologisch opvolgen, op basis van de schema’s die Gilbert en Linati hanteren.

Cameraman, filmmaker en beeldend kunstenaar Alexander Koning woont in Amsterdam en heeft in heel veel landen over de wereld gewerkt. Bij ‘The Unbearable Lightness of Painting’ bestaat het werk uit kleurrijke en indringende portretten.

METAFORA
De tentoonstelling ‘Islam en Koning’ zijn metafora van twee betekenissen, twee mensen en twee lotsbestemmingen. Een wederzijdse vriend, Piet de Blaauw, heeft hen een half jaar geleden bij toeval met elkaar in contact gebracht, waarbij het idee is ontstaan om samen te exposeren.

« Back to All Stories