My Cart

Close

CAMERAWERK

Alexander Koning heeft als cameraman 19 jaar ervaring in meer dan 50 landen. Hij is gespecialiseerd in human interest, muziekdocumentaires en conflict-, rampgebieden.

DE VILLAMOORD

'Zesdelige documentaireserie over de mogelijk grootste dwaling in de Nederlandse geschiedenis. We gaan langs bij een aantal veroordeelde mannen, hun advocaat en familieleden. Criminele, prostituees en agenten vertellen wat er werkelijk is gebeurd achter de schermen bij de politie. Hoe negen mannen koste wat kost achter de tralies moesten verdwijnen.'

WATERMAN

'In de vierdelige serie 'Waterman' onderzoekt presentator Menno Bentveld onze wonderlijke verhouding tot water. Hij volgt de loop van het water in Nederland en belandt in een wereld van botsende belangen en tegenstrijdige inzichten.'

DE ONTZICHTBARE VIJAND

Een oorlog tegen de onzichtbare vijand. Zo zien ze het gevecht tegen ebola in Liberia. En die onzichtbaarheid veroorzaakt blinde paniek, een existentiële angst en machteloze woede bij de bevolking.

Wat overal wel zichtbaar is zijn de ingrijpende gevolgen. Dag in, dag uit worden tientallen lichamen geborgen. Alleen al in Monrovia rijden 6 teams rond om lijken op te halen en te verbranden.

OORLOG IN HET OERBOS

Sacha de Boer gaat op safari in het laatste oerbos van Europa. Maar het bos blijkt een strijdtoneel waar natuurbeschermers en de lokale overheden tegenover elkaar staan. Inzet van de strijd is een minuscuul kevertje; de letterzetter. Dit kevertje tast bomen aan en volgens de Poolse overheid is het kappen van bomen de enige oplossing om verdere schade te voorkomen. Volgens natuurbeschermers is de overheid vooral uit op de verkoop van hout.

REPORTAGE

Zelf regisserend cameraman, D.O.P., licht, geluid en montage.

DOCUMENTAIRE

Onafhankelijke productie.

MUZIEK VIDEO'S

Script, opname, productie, montage.

ALEXANDER KONING

Frankrijk 1978, cameraman, filmmaker en beeldend kunstenaar. Woonachtig en werkend in Amsterdam. 

'Als cameraman heb ik de afgelopen negentien jaar waarschijnlijk een paar honderd actualiteitendocumentaires gefilmd in meer dan 50 landen. Ik filmde alles van natuurrampen, oorlogsgebieden en ziektes tot politieke evenementen, documentaires en muziekvideo's. 

Ik probeer altijd te zoeken naar een bepaald gevoel in een scène, een vorm van schoonheid, zonder het overzicht te verliezen over waar het verhaal over gaat. Het 'Fly on the Wall' principe. Discreet de scène volgen, met de focus op de inhoud.' 

APPARATUUR

'Mijn set is gebouwd om compleet, veelzijdig en modulair te zijn.

Het bevat alles wat een moderne productie nodig heeft: LED-licht in verschillende vormen en formaten, Audio, Gimbal, 2 drones, kleine camera (Sony A7SII), grote camera (Sony FS7 MRKII), Slider en een Laptop Editing Suite (AVID MC, Premiere Pro, Photoshop, PluralEyes).

De set kan worden samengesteld als zeer uitgebreid tot een compacte reisset, afhankelijk van de behoefte van uw productie.'

OPDRACHTGEVERS

KRO-NCRV Keuringsdienst van Waarde
VPRO Anna's Brains
KRO-NCRV ​De Villamoord Deel 1 & 2
KRO-NCRV Pointer
NCRV Netwerk
OBJECT X
BNN VARA Waterman
KRO-NCRV Brandpunt
KRO-NCRV Brandpunt+
BNN-VARA Zembla
KRO-NCRV De Monitor
NCRV Altijd Wat
KRO Reporter
EO Dit is de Dag
AVRO/TROS Dokters van Morgen
NPS Andere Tijden
VPRO Medialogica
RKK Kruispunt